Phil&Dejean - Vers uit Parijs

Categorieën

  • Kaas & Boters
  • Wijnen
  • Olie & Azijn
  • Delicatessen
  • Wild
  • Poelier
  • Vlees
  • Charcuterie
  • Vis, schaal- en schelpdieren
  • Verse Kruiden
  • Knol-achtigen (Légumes Tubéreux)
  • Paddenstoelen
  • Sla
  • Groente
  • Mini groenten
  • Groente artisjok
  • Groente asperges
  • Tomaten
  • Bloemen eetbaare
  • Fruit
  • Fruit Puree's
  • Aardappelen
  • Knoflook en uien
  • Non Food
  • Meest gekocht door consumenten
Leng filet

Herkomst: Frankrijk, Normandie

Artikelnummer

VI183 

Gewicht   

3,000 KG

€ 13,15
Prijs per DAGPRIJS /kg

 

Aantal: 
Bestellen

De leng behoort tot de kabeljauwachtigen. Deze 1 tot 2 m lange vis is een vraatzuchtige rover die palingen, platvissen en makrelen eet. Leng is een belangrijke consumptievis. Hij heeft zeer vast visvlees.
Paaien gebeurt tussen maart en juli. Pas rond een lengte van 80 cm en op een leeftijd van 5 jaar wordt de leng geslachtsrijp. Hij kan tot 2 m lang doorgroeien.

Vangstgebied & aanvoer

De leng is zeer wijd verspreid. Je treft hem aan in de noordelijke Atlantische Oceaan van IJsland, Groenland, Canada en Noorwegen, maar ook in de Noordzee en zelfs tot aan Gibraltar.
Uit de Europese wateren worden per jaar een 4.000 ton aangevoerd.

Seizoen

Je koopt leng best buiten de paaiperiode, dus van augustus tot maart.

De leng wordt meestal gefileerd in de handel te koop aangeboden. Hij beschikt over vrij vast visvlees.
Leng is een ondergewaardeerde vissoort die qua smaak veel weg heeft van kabeljauw. Leng heeft een iets dikker vel dat men niet kan eten. De structuur is iets losser in vergelijking met kabeljauw, maar heeft als voordeel dat de filets over bijna de hele lengte van het lichaam even breed zijn, waardoor deze gemakkelijk in gelijke porties te verdelen is, wat hem uitermate geschikt maakt voor de horeca.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860