Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Hieronder de periodieke nieuwsupdate van PHIL&DEJEAN, week 4 van 2019. Levering vanaf dinsdag 22 en donderdag 24 januari.
Graag ontvangen wij jullie bestellingen voor aanstaande maandag en woensdag vóór 08:00 uur. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de dag-/marktprijs van het moment.
 
Wat vinden we interessant deze week:

Verse Morille uit China
Het is werkelijk een zeer mooi product! Mooie witvoeten en een donkerbruine hoed, topkwaliteit. Zeer interessante prijsverhouding komende week.
Pied de Mouton uit Portugal. Mooi geprijsd nu…
 
Friseline: Herkomst België/ Frankrijk. Interessant product voor de Horeca, zowel als sla soort en als groenten. Innovatief decoratie als een traditioneel witloof.

Tomaten coeur de boeuf. Mooie gerijpte vleestomaten goed van smaak. Herkomst Spanje..

Artisjokken:
Mooie grote groene Calico uit Spanje in kiste van 12 stuks. Er zijn ook kiste van 9st nog grotere maat.

Supermooie kleine paarse artisjokken poivrade uit Spanje in kist van 10x bos met 4 koppen.

Aubergine paars Interessant zijn de ronde en ook de dunne lange paarse aubergine.

Romanesco per 6 stuks prachtig 

Wortel mixte gekleurd in bos. Uit Spanje plateau van 10x bos.

Mooie navet bos uit Frankrijk.

Aardbeien uit Spanje op plateau van 1 kg stevig en redelijk geparfumeerd wel wat groot van maat. Daarentegen zijn de Marokkaanse aardbeien wat kleiner, maar vind ik minder geparfumeerd. Dit zijn wel winter aardbeien, verwacht niet een explosie van parfum en zoetigheid het is redelijk goed vind ik voor het seizoen.
 
Vlees:
Vanaf half december t/m juni is het seizoen van het zuiglamsvlees. Label rouge Agneau des Pyrenees. Alleen de lammetjes geboren op een boerderij uit  Basqueland en Pyrenees Atlantique. Exclusief gevoerd met melk van de lokale schapenrassen Manech en Basco Bearnaise hebben het keurmerk Agneau de lait des Pyrenees.
Ook het Iberico varkensvlees is interessant met name de carre (French rack)

Poelier:
Canard en canette Prince des Dombes. Heel, borst of bout. Mooie mals en volle smaak rood vlees.
Schaal en schelpdieren;
In de wintermaanden zijn met name de oesters op hun best. Het is nu ook het seizoen van de Coquille, zowel in kwaliteit als voor de prijs.

Vis:
Lijngevangen zeebaars, groot kaliber 1 á 2 kg. En natuurlijk skrij, nu het seizoen!!
Bon voilà voor deze week.

Gérard Déjean
    19-01-2019 00:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860