Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Wat vinden we interessant deze week

Het is nu tijd voor het zuiglammetjes uit de Pyrenees IGP.Mijn advies:
het hele lam
Vanaf half december t/m juni is het seizoen van het zuiglamsvlees. Label rouge Agneau des Pyrenees. Alleen de lammetjes geboren op een boerderij uit Basqueland en Pyrenees Atlantique. Exclusief gevoed met melk van de lokale schapenrassen Manech en Basco Bearnaise hebben het keurmerk Agneau de lait des Pyrenees. Naast het hele lam hebben we natuurlijk ook de technische delen als de rug (ribstuk en zadel), lamsbout(culotte), lamsschouder en lams carré (French rack)

Verse morillesuit China: Het is werkelijk een zeer mooi product! Mooie witvoeten en een donkerbruine hoed, topkwaliteit.
Pied de Moutonuit Portugal. Mooi geprijsd nu…

Verveine: Essentieel kruid voor thee samen met de munt en wat citroen…  Combineert goed met chocolade (fondant de chocolat au thee de verveine) oud recept van mijn leermester Michel bras.

Friseline: Herkomst België/ Frankrijk. Interessant product voor de Horeca, zowel als slasoort en als groente. Innovatief decoratie als een traditioneel witloof.

Artisjokken paars poivradeuit Spanje:mooie bos van 5 stuks op plateau van 10x bossen 
Supermooie artisjokken Calicouit Spanje plateau van 9 of 12 st.

Aubergine paarsInteressant zijn de rondeen ook de dunne lange paarseaubergine.
Romanescoper 6 stuks prachtig 
Kleine bloemkolen; kist van 6x st
Mooie zeer dunne prei
Wortel rood; kist van 5 kg. Mooie rode winterpen wortel

Aardbeienuit Spanjeop plateau van 1 kg stevig en redelijk geparfumeerd wel wat groot van maat. Dit zijn wel winter aardbeien, verwacht niet een explosie van parfum en zoetigheid het is redelijk goed vind ik voor het seizoen. Er zijn ook Gariguette uit Portugal 

Citrus: een aantal interessante seizoensproducten 
Yuzu citroenenen Boeddha vinger

Vlees:
Naast de zuiglamsvlees;
Poelier:
Ook nu het seizoen van de Canette (eenden) Perle des Dombes Le Miéral;
Heel,borstof boutMooie mals en volle smaak rood vlees.

Schaal en schelpdieren;
In de wintermaanden zijn met name de oestersop hun best. Het is nu ook het seizoen van de Coquille, zowel in kwaliteit als voor de prijs.

Vis:
Er zijn weer mooie Bonitte. En natuurlijk skrij, nu het seizoen!!

Bon voilà voor deze week.


Gérard Déjean



 
    09-02-2019 00:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860