Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Chaource AOC Fermier

Herkomst: Frankrijk

Artikelnummer

FR1014 

Gewicht   

0,200 KG

€ 5,54
excl. btw
€ 6,04
incl. btw
Prijs per stuk ca. 200 gram

 

Aantal: 
Bestellen
De Chaource heeft door de thermisatie behandeling heel veel van de oorspronkelijke smaak behouden (de smaak van rauwe melk). De Chaource mag alleen gemaakt worden van melk uit de departementen Aube en Yonne. De kaas wordt geproduceerd uit rauwe melk. Na de stremming (12 uur) wordt de verse kaas in kaasvormen gebracht. De wei loopt langzaam weg en de kaas wordt iets steviger. De rijping duurt slechts 14 dagen. De kaas is licht gezouten en de korst is volledig wit. Het is zurige kaas en dit karakter zorgt er voor dat binnenin de kaas het rijpingsproces zeer traag gaat. De rijping vindt plaats op roggestromatten waardoor de kaas zijn wat gestreepte vlakke kanten geef. Na deze rijping wordt de Chaource als verse kaas verkocht (demi-sec). Tegenwoordig wordt de Chaource meer als gerijpte kaas verkocht. De Chaource is een verse, frisse licht zurige kaas. Een gerijpte Chaource krijgt een beetje Champignon aroma, wat ook kenmerkend is voor Camembert. Van oorsprong is de Chaource een kloosterkaas.

Herkomst: Frankrijk
Melk: Koemelk rauwe melk
 
Bel ons voor meer info 06-5169 3860