Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Rungis, Parijs / Charcuterie / Jambon SEC de Savoie

Jambon SEC de Savoie

Jambon SEC de Savoie
Jambon SEC de Savoie
Herkomst: Frankrijk

Artikelnummer

CHAR1020

Gewicht   

5,000 KG

€ 18,70
excl. btw
€ 20,38
incl. btw
Prijs per kg - ca. 5 tot 8 kg

Dit product heeft een minimale afname aantal van 5

Aantal: 
Bestellen
 
Rauwe hammen zijn van oorsprong ontstaan vanuit de behoefte om vlees na het slachten langer te kunnen bewaren, want er waren vroeger nog geen koelkasten en dus moest het vlees wel geconserveerd worden. In grote lijnen gebeurde dat door het vlees te zouten of in de pekel te leggen. Eventueel werd tijdens of na het zouten een kruidenboeket toegevoegd.
De smaak van een rauwe ham wordt door verschillende factoren bepaald. Allereerst de manier van vetmesten van het varken. Het vlees smaakt namelijk vaak naar de voeding die het varken krijgt. Daarnaast is de bewerking, die vroeger vaak van boer tot boeren van slachter tot slachter verschilde van groot belang. De manier van snijden, de snit, is namelijk bepalend voor de vorm en de kwaliteit. De laatste belangrijke smaakmaker is de rijping, al of niet in de buitenlucht.  
Jambon de Savoie hammen worden vervaardigd van vlees uit de Savoie. Een regio in het zuidoosten van Frankrijk en het noordwesten van Italië. Geheel volgens traditie worden de hammen bij het droogzouten stevig met de hand ingewreven. Na het zouten komen ze, in grote schuren, gedurende minstens 12 maanden in de frisse alpenlucht tot hun verfijnde smaak.. De finesse ontstaat door het roken boven een zacht vuurtje van oud beukenhout waaraan jeneverbessen zijn toegevoegd.
Bel ons voor meer info 06-5169 3860