Phil&Dejean - Vers uit Parijs

Categorieën

  • Buitenlandse kaas
  • Boters & overige zuivel
  • Wijnen
  • Olie & Azijn
  • Naast KAAS, WIJN, OLIE & AZIJN het meest gekocht door consumenten
  • Delicatessen
  • Wild
  • Charcuterie
  • Poelier
  • Vlees
  • Vis, schaal- en schelpdieren
  • Verse Kruiden
  • Knol-achtigen (Légumes Tubéreux)
  • Paddenstoelen
  • Sla
  • Groente
  • Mini groenten
  • Groente artisjok
  • Groente asperges
  • Tomaten
  • Bloemen eetbaare
  • Fruit
  • Fruit Puree's
  • Aardappelen
  • Knoflook en uien
  • Non Food

november

De herfst herinnert me altijd aan het lied van Yve Montand; “les feilles mortes se ramasse a la pelle”.  De vijgen- of kastanje bladen waren met voorkeur een van de eerste kaas verpakkingen; gelukkig nog steeds, voor ons grootste plezier…

In de herfst kent de natuur een tweede lente, met de terugkeer van de regen, kennen de uitgedroogde weiden in de zomer een wedergeboorte. Dit gecombineerd met de melk van het einde van de lactatie, die meestal rijker is, maakt kazen die meestal voller en romig van smaak zijn. Nogmaals weer voor ons grootste plezier…

De herfst is ook het start signaal van de consumptie van de “fromages de printemps” deze kazen, die geproduceerd zijn in de lente, de meest gunstige periode voor kaasproductie, heeft vier tot vijf maanden gerijpt en zijn klaar… Dit weer voor ons grootste plezier…

Hiermee hebben wij rekening gehouden in de keuze en de opbouw van ons kaasassortiment.
 
Bel ons voor meer info 06-5169 3860