Phil&Dejean - Vers uit Parijs

Categorieën

  • Buitenlandse kaas
  • Boters & overige zuivel
  • Wijnen
  • Olie & Azijn
  • Naast KAAS, WIJN, OLIE & AZIJN het meest gekocht door consumenten
  • Delicatessen
  • Charcuterie
  • Poelier
  • Vlees
  • Vis, schaal- en schelpdieren
  • Verse Kruiden
  • Knol-achtigen (Légumes Tubéreux)
  • Paddenstoelen
  • Sla
  • Groente
  • Mini groenten
  • Groente artisjok
  • Groente asperges
  • Tomaten
  • Bloemen eetbaare
  • Fruit
  • Fruit Puree's
  • Aardappelen
  • Knoflook en uien
  • Non Food

Buitenlandse kaas / Halfharde kazen / Morbier Lait cru AOP

Morbier Lait cru AOP

Herkomst: Frankrijk, Haut Doubs

Artikelnummer

FR6001 

Gewicht   

0,100 KG

€ 1,58
Prijs per ons (vanaf ca. 3 ons)

 

Dit product heeft een minimale afname aantal van 3

Aantal: 
Bestellen

Herkomst: Frankrijk, Franche-Comté (Jura-gebergte),département van de Haut Doubs
Melk: rauwe koemelk
Familie: Half harde kaas (geperste kaas niet opgewarmd)
Vorm: rond cilinder ca ø 25 à 40 cm
Kenmerken:Staat bekend om zijn zwarte lijn die door het deeg loopt. Soepel en volle smaak. 28% vet gehalte.

Half harde koemelk kaas met een beschermde oorsprongsbenaming sinds 2002. Afkomstig uit het Jura-gebergte bekend om zijn zwarte streep van houtskoolpoeder overdwarse door zijn deeg. Gezien het feit dat de boeren in de wintermaanden te kort aan melk hadden om grote wielen zo als Comte te maken produceerden ze kleine kazen na elke melkbeurt. De helft van de kaas wordt gemaakt met avondmelk en beschermd met de as genomen uit 'de kont van de ketel' en opgestapeld met de ochtendmelk kaas en vervolgens geperst. De Morbier heeft een gladde en lichtvochtige korst met een oranje beige poedervorm zonder kleurstof. Het deeg heeft een glanzend ivoren tot lichtgele kleur met een aanhoudende sterke geur. De smaak is romig en fruitig. De textuur is zeer zacht, glad en soepel.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860