Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Kaas / Schapenkaas / Pérail de Brebis

Pérail de Brebis

Pérail de Brebis Pérail de Brebis Pérail de Brebis
Pérail de Brebis Pérail de Brebis Pérail de Brebis
Pérail de Brebis
Herkomst: Frankrijk- Occitanie - Averon

Artikelnummer

FR8003

Gewicht   

0,150 KG

€ 7,25
excl. btw
€ 7,90
incl. btw
Prijs per stuk ca. 150 gram
Aantal: 
Bestellen
 
Een verse schapenkaas uit de Aveyron. Zeer oude traditionele kaas; de productie stamt uit het Romeinse tijdperk. Tegenwoordig bij-product van Roquefort en wordt geproduceerd buiten het seizoen van het Roquefort. In het begin van de zomer, aan het einde van lactatie is er tekort aan melk om genoeg Roquefort te produceren, daarom stoppen de boeren hun melkaflevering bij de melkfabriek en beginnen hun eigen productie van de kleine kaasjes. Deze melk is veel rijker 'vettig'; hiermee worden de beste romige Perail bereid. Het is een zachte ronde kaas met een platte vorm en een fluwelen rimpelige korst welke ivoorkleurig is. Het deeg is zeer romig tot fondant, de smaak is lichtzurig en zoutig, typisch voor schapenmelk.

Deze Perail is een rauwmelkse schapenmelk, met herkomst Frankrijk- Occitanie. Het is een subliem kleine witschimmelkaas die langzaam uit de schaduw komt van de imposante en glorieuze familie uit de kaasstreek Roquefort. De Perail is een kaas die voornamelijk wordt gemaakt op moment dat de blauwschimmelvariant Roquefort niet geproduceerd wordt, in de zomer en in de herfst, net op het moment als de schappen stoppen of starten met melk te geven. Minder volume, maar een veel rijkere periode van de melk en daarom is deze kaas voller en vooral erg romig van smaak.
Bel ons voor meer info 06-5169 3860