Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Kaas / Geitenkaas / Pouligny Saint Pierre Fermier AOC

Pouligny Saint Pierre Fermier AOC

Pouligny Saint Pierre Fermier AOC Pouligny Saint Pierre Fermier AOC Pouligny Saint Pierre Fermier AOC
Pouligny Saint Pierre Fermier AOC Pouligny Saint Pierre Fermier AOC Pouligny Saint Pierre Fermier AOC
Pouligny Saint Pierre Fermier AOC
Herkomst: Frankrijk

Artikelnummer

FR0316

Gewicht   

0,250 KG

€ 9,31
excl. btw
€ 10,15
incl. btw
Prijs per stuk ca. 250 gram
Aantal: 
Bestellen
 

De Pouligny Saint-Pierre is een kaas uit het arrondissement van Le Blanc, rond het plaatsje Pouligny-Saint-Pierre, in het oostelijk deel van de Berry.

De Pouligny Saint Pierre heeft het AOC keurmerk sinds 1972. Het gebied waar de kaas vandaan kan komen is beperkt tot 22 gemeentes in het departement Le Blanc. Het is het kleinste gebied van de Franse AOC-kazen, maar voor wat betreft de geitenkazen is het ook de oudste AOC-keur.

De armoede van de grond in het gebied maakt het logisch dat de bewoners al lange tijd geiten hielden. Andere vormen van boerenbedrijf hebben er niet of nauwelijks overlevingskansen.

De geitenmelk wordt onder toevoeging van een klein beetje stremsel langzaam (in 18 uur) gestremd. Het stremsel van de kaas is afkomstig uit de lebmaag van een geitenlam (net als voor de koemelk-stremming kalfsleb gebruikt wordt). De langzame stremming levert een wrongel op die bij het in de vorm doen zo min mogelijk beschadigd wordt. Het afgieten gebeurt op natuurlijke wijze, gedurende ongeveer 24 uur.
Na het uit de vormen halen wordt de kaas aan alle kanten gezouten en 3 dagen te drogen gezet, om vervolgens nog minimaal 7 dagen verder te rijpen.

Het resultaat is een kaasje met een fijne korst en een natuurlijke witte, soms licht blauwige schimmellaag er op. De kaasmassa is ivoorkleurig. De smaak verraadt de herkomst van deze kaas.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860