Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Rungis, Parijs / Paddenstoelen / Sparassis Crépu

Sparassis Crépu

Sparassis Crépu Sparassis Crépu
Sparassis Crépu Sparassis Crépu
Sparassis Crépu
Herkomst: China

Artikelnummer

PA0146

Gewicht   

1,000 KG

€ 31,32
excl. btw
€ 34,14
incl. btw
Prijs per kg
Aantal: 
Bestellen
 

De grote sponszwam (Sparassis crispa) is een eetbare paddenstoel uit de familie van de Sparassidaceae behorend tot de orde van Polyporales, waarvan de grote geel tot donker geelbruine paddenstoel lijkt op een spons. De grote sponszwam komt voor in Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika. 

De paddenstoelen zijn 10 – 40 cm breed, 10 - 15 cm hoog en 2 –5  kg zwaar. Ze hebben een bloemkoolachtige structuur met veel, gelobde vertakkingen. De blad- tot breed spatelvormige lobben zijn gekroesd, glad en hebben bruinwordende randen. De aparte paddenstoelen vormen samen een holte. Droog is de paddenstoel zeer bros. De korte, dikvlezige, geelbruine steel is enigszins vergroeid met het substraat en lijkt op een koolstronk. Het bleekgele, taaie, kruidige vlees heeft een nootachtige smaak en een zoete geur. De witte tot bleekgele, elliptische, gladde sporen zijn 5 – 6  × 4 – 4,5 micrometer groot.

De grote sponszwam komt voor op zandgrond in open bossen aan de voet van boomstammen en op stompen van naaldbomen, vooral op grove den. Verder komt ze voor op larix, fijnspar en douglasspar. De paddenstoelen zijn van juli tot december te vinden, maar vooral in september en oktober.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860