Phil&Dejean - Vers uit Parijs

Categorieën

  • Kaas & Boters
  • Wijnen
  • Olie & Azijn
  • Delicatessen
  • Poelier
  • Vlees
  • Charcuterie
  • Vis, schaal- en schelpdieren
  • Verse Kruiden
  • Knol-achtigen (Légumes Tubéreux)
  • Paddenstoelen
  • Sla
  • Groente
  • Mini groenten
  • Groente artisjok
  • Groente asperges
  • Tomaten
  • Bloemen eetbaare
  • Fruit
  • Fruit Puree's
  • Aardappelen
  • Knoflook en uien
  • Non Food
  • Naast KAAS, WIJN, OLIE & AZIJN het meest gekocht door consumenten

Kaas & Boters / Geitenkaas / Valençay AOP

Valençay AOP
Valençay AOP

Herkomst: Frankrijk

Artikelnummer

FR0317 

Gewicht   

0,220 KG

€ 6,20
Prijs per stuk ca. 220 gram

 

Aantal: 
Bestellen

De Valençay is een Franse kaas uit de Berry, een gebied bezuiden de Loirevallei, met name in het departement Indre, plus enkele buurgemeentes in de Cher, de Indre-et-Loire en de Loir et Cher. De kaas is een van de 44 Franse kazen met een beschermde oorsprongsbenaming (BOB, in het Frans AOP).

Al in de 19e eeuw werden de kaasjes van Valençay in groten getale gemaakt en vervoerd naar les Halles in Parijs, waar een grote markt daar voor was. De kaas heeft sinds 1998 het AOC keurmerk, het gebied, de geitenrassen, de bereiding, alles is in de AOC-voorwaarden omschreven.

De methode van het maken van de Valençay is al jaren ongewijzigd. De rauwe geitenmelk wordt aangezuurd met dierlijk stremsel en stremt in 24-36 uur. De wrongel wordt in piramidale vormen gedaan, uit de vorm wordt de kaas gezouten met een mengsel van zout en as. Het rijpingsproces duurt minimaal 11 dagen vanaf het moment van toevoegen van het stremsel.

De kaas heeft een lichte schimmellaag op de buitenkant, dit levert een wat grijsachtige kleur op. De kaasmassa is wit.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860