Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Als primeur deze week noteren we:
De Radijs Red Meat en Bleu Meat nieuwe oogst
De eerste Chantenay wortel. Oranje en mix gekleurd 
Peterseliewortel
Vorige week maakten we al melding van:
De eerste Franse Cèpes (eekhoorntjesbrood), de eerste Trompette de la Mort en Amanite de Cezar
Mini tros tomaten Lobbelo uit Spanje
Chasselas witte druiven (AOC Moissac)
Eerste natte walnoten
Italiaanse (Sicilië) citroen met blad Type Sorento 
Nogmaals jullie aandacht op de super kwaliteit van de blauwe vijgen; werkelijk top het is nu het moment ervoor tot ca. eind september.
 
Seizoen afgelopen:
Courgette de Nice 
Verse amandelen
Het seizoen van de pruimen reine-Claude loopt naar het einde; we gaan daarna door met de pruimen Bavet 
 
Seizoen producten:
Op het gebied van de paddenstoelen nu Cêpestrompette de la mort, mini en moyenne girolle
Het is nu het tijd voor de courgetten in alle vormen en kleuren
Aubergine ronde, lang of mini, in alle kleuren 
Witte bonen (Coco-blanc AOC Paimpol) VERS!!
Haricots vert fin uit Val de Loire: Mooi geprijsd en top van kwaliteit plateau van 6 kg machinaal geplukt.  
Haricots extra fin uit de Val de Loire, Boterbonen uit Frankrijk Val de Loire.
En natuurlijk doperwten uit Duitsland
Wortel bos mixte nieuwe oogst
Chantenay wortel oranje en mix, Carottes des sables
Fruit:
Het pruimen seizoen is vol aan de gang met mooie Mirabelle en Reine Claude uit de Elzas & Lotharingen 
Druiven vol op: Muscat de Hambourg AOC. Het seizoen van de Chasselas AOC Moissac is ook gestart.
Top Kwaliteit blauwe vijgen uit zuid Frankrijk.
Mooie meloenen
Zacht fruit zoals frambozen, aalbessen, blauwe bessen, bramen.
Citrus:
De eerste citroenen uit Italië (Sicilië Type Sorento of Bergamot) met blad en onbespoten speciaal voor de productie van limoncello
Nieuwe oogst banaansjalotten IN PRIJS VERLAAGD WEER!!! uit Frankrijk in zakken van 5 kg.
Lautrec knoflook AOC label rouge streng 1 kg  
 
Bon voilà voor deze week.
    07-09-2019 10:27     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Bart-Jan -  20-09-2019

Geweldig dit! Ik blijf graag op de hoogte van de seizoenen, al ben ik maar een hobby-kok! Ik blijf jullie dus graag volgen en abonneer me ook wel even op de nieuwsbrief. Thnx Guys, TOP

Bel ons voor meer info 06-5169 3860